Süße japanische Moffles

Mochi Waffeln

Mochi Waffeln, auch Moffles genannt, vereinen eine leckere chewy Textur, die an Mochis erinnert, mit einem knusprigen Äußeren und sind das perfekte Dessert für alle Liebhaber von asiatischen Reiskuchen.

20

min

8

Zutaten

🌶️

Schärfegrad

👨‍🍳

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Schwierigkeitsgrad

Mochi Waffeln - MAOMAO
Sonja
Recipes Creator bei MAOMAO
SCHRITT FÜR SCHRITT

Rezept für Mochi waffles


Ingredients

For 4 servings

  • 1 egg
  • 80g milk
  • 70g neutral oil
  • 150 g glutinous rice flour
  • 50g sugar
  • 1 teaspoon baking powder
  • 1 pinch of salt
  • 30 g cornstarch

step by step

STEP 1
Separate the egg and beat the egg white until stiff

STEP 2
In a large bowl, combine glutinous rice flour, starch, salt, baking powder and sugar

STEP 3
In a second bowl, mix together the milk, oil and egg yolks

STEP 4
Add this mixture to the dry ingredients in the large bowl and stir to combine

STEP 5
Then carefully fold in the egg whites and preheat the waffle iron

STEP 6
Fill the waffle iron generously and bake the waffles over medium heat

STEP 7
Remove waffles when lightly browned and serve hot

Bon appetit!